Nieuwsbrief 20 april 2023

Bijeenkomsten VTW in mei

De komende maand heeft de VTW drie mooie bijeenkomsten in de planning.

Lees verder

Weerstand tegen flexwoningen – hoe ga je daarmee om?

De plaatsing van flexwoningen kan weerstand oproepen. Moderne flexwoningen zijn volwaardige huizen, die vaak niet eens als flexwoning te herkennen zijn. Maar nog steeds bestaan er vooroordelen over. Omwonenden zijn bijvoorbeeld bang dat er lelijke containers in hun buurt komen. Of ze zijn bang dat de nieuwe bewoners problemen opleveren. Hoe ga je om met die weerstand, hoe krijg je meer begrip en draagvlak?

Lees verder

36 bouwbedrijven gaan duizenden flexwoningen leveren aan woningcorporaties

Branchevereniging Aedes heeft met 36 bouwbedrijven raamovereenkomsten gesloten om verplaatsbare woningen te leveren aan woningcorporaties. Corporaties gaan nu minicompetities organiseren voor opdrachten om in totaal zo’n 8.000 flexwoningen te leveren. Woningcorporaties gaan de komende jaren fors meer flexwoningen plaatsen om spoedzoekers en andere woningzoekenden sneller aan een woning te helpen.

Lees verder

Met gecertificeerde woonconcep­ten bouw je sneller

Conceptueel bouwen gaat sneller dan traditioneel bouwen. In tijden van woningnood is dat winst. Certificering van woonconcepten levert nóg meer tijdswinst, zonder verlies van kwaliteit. Maar zover zijn we nog niet, zegt Olga Görts – van de Pas. Eerst moeten conceptaanbieders intern de kwaliteit borgen van hun processen en producten.

Lees verder

Nieuwe editie Leergang ‘De aankomende commissaris’ gaat van start in december 2023

Na negen succesvolle leergangen start de VTW Academie in het najaar van 2023 met de tiende leergang voor aankomende commissarissen bij woningcorporaties. De leergang bestaat uit acht opleidingsdagen, verspreid over één jaar. Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. De startdatum is 13 december 2023 en aanmelden is mogelijk via de website van de VTW Academie.

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 17 april 2023

Deze week in het politiek nieuwsoverzicht: Kamer en minister De Jonge steggelen over uitzonderingen in Wet vaste huurcontracten, minister De Jonge gaat toezicht energielabels aanscherpen, aangehouden moties woningbouwambities alsnog aangenomen, minister Jetten in de clinch met EP en EC over energieprestaties gebouwen.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 7 vacatures bij 7 corporaties:  Volkshuisvesting Arnhem, SOR, Woongoed Middelburg, Parteon, Oosterpoort Wonen, HEEMwonen en Weller Wonen. 

Lees verder

Meivakantie: volgende week, 28 april 2023, geen VTW nieuwsbrief

In verband met de meivakantie verschijnt volgende week vrijdag, 28 april 2023, geen VTW nieuwsbrief. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 5 mei a.s.

Lees verder