Twee nieuwe leden Programmaraad

Door de aflopende termijnen van mevrouw Annot en de heer Smets waren er twee vacatures voor de Programmaraad van de VTW Academie. Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat na de selectieprocedure de heer Ketelaars en mevrouw Leenen zijn benoemd als leden van de Programmaraad. Hieronder stellen zij zich aan u voor. 

 

Yvonne Leenen

Een leven lang (laten) leren en ontwikkelen is mijn levensmotto. Daarmee kun je de innovaties bereiken die nodig zijn voor de toekomst, ook als het om toezicht gaat. Daarom maak ik met plezier deel uit van de Programmaraad van de VTW Academie. Ik ben bovendien graag inhoudelijk betrokken bij het samen vormgeven aan oplossingen voor maatschappelijke kwesties als (levensloop bestendige) volkshuisvesting, duurzaamheid en governance.

Voor het interne toezicht laat ik me graag inspireren door wat voortkomt uit de decentralisatieimpuls: strategisch partnerschap tussen bestuur, toezicht en lokale/regionale stakeholders.

Actuele ervaring hiermee heb ik als lid RvC/RvT bij bv. Xpect in Tilburg, BCO-onderwijsadvies in Venlo en woningcorporatie TRUDO in Eindhoven (bekend van de Trudotoren op Strijp-S en het concept SlimmerKopen).

Directe verantwoordelijkheid voor toekomstbestendig bouwen droeg ik enkele jaren geleden als onderwijsbestuurder/ opdrachtgever voor duurzame nieuwbouw in Geldrop ('Nul Op de Meter').

Dank aan VTW voor het vertrouwen dat men in mij stelt als nieuw lid van de Programmaraad.

 

Pim Ketelaars 

Ik ben Pim Ketelaars, getrouwd en gelukkig met drie kinderen (10, 8 en 5 jaar). Woonachtig in Boxtel.

Ik heb een enorme drive en energie om bedrijven/organisaties succesvoller te maken door het verhaal en of concept scherp te krijgen. Waarom doe je de dingen die je doet? Draagt datgene dat je doet bij aan je passie? Wat is het verhaal wat je verteld?  Ik ben zodoende eigenlijk altijd betrokken bij vernieuwing.

Vanuit die energie heb ik binnen Heijmans diverse trajecten opgezet, die hebben geleid tot strategische veranderingen. Persoonlijk ben ik in 2013 betrokken geraakt met de Herenboeren, een initiatief om met 200 huishoudens in je eigen voedsel te voorzien. Daar was ik de eerste voorzitter van en samen hebben we dit tot een voorbeeld concept in Nederland, als het gaat om duurzame natuurinclusieve landbouw.

De afgelopen 5 jaar heb ik een innovatieadviesbureau gehad, waarin ik groepen bedrijven heb begeleid met deze vernieuwing. Hoe pak je dat aan? Wie en wat heb je nodig? Sinds de Herenboeren is mijn passie op de duurzame transitie gekomen. Het moet anders… en het kan anders. En dat was vroeger erg geitenwollensokken maar tegenwoordig zijn de nieuwe initiatieven super leuk.

Thuis zijn we er enorm veel mee bezig, van ons afval en voedsel t/m de kleding die we aankopen. Steeds op zoek naar een balans; hoe kan het duurzamer? En dat is nogal uitdagend met 3 opgroeiende kids. De volgende stap is om andere te inspireren. Daarom ben ik twee jaar geleden begonnen als commissaris bij Area te Uden en Veghel. Welke rol hebben we en kan dat duurzamer? We maken daarin al hele mooie stappen.

Nu ook de benoeming in de programmaraad van de VTW Academie, om te inspireren dat we een duurzamer opleidingsaanbod krijgen die beter aansluit bij de actuele vragen waar we als commissarissen mee te maken hebben.


Terug