De werkgroep werkgeversrol bespreekt graag ook uw dilemma!

Heeft u als commissaris te maken (gehad) met een dilemma in uw werkgeversrol? De werkgroep werkgeversrol van de VTW roept commissarissen op om deze met haar te delen.

De werkgroep bespreekt het dilemma's op een gestructureerde wijze met de commissaris. Hiervan wordt een (geanonimiseerde) beschrijving gemaakt die als praktijkvoorbeeld in de Nieuwsbrief wordt gepubliceerd.  

Werkwijze
De commissaris licht het diilemma zelf toe in de werkgroep. Na het stellen van verhelderende vragen gaan de werkgroep en de commissaris met elkaar in discussie en bekijken ze wat dit oplevert aan praktische adviezen. Tot slot geeft de commissaris die het dilemma heeft ingebracht een reactie.

Het is de bedoeling dat het dilemma aansluit op één van onderstaande aandachtsgebieden: 

De eerste vijf aandachtsgebieden zijn benoemd in de handreiking De smalle en de brede werkgeversrol van de commissaris en het thema kracht en tegenkracht wordt beschreven in het rapport Kracht en Tegenkracht en de handreiking Het beoordelen van de bestuurder met behulp van het model uit het rapport kracht & tegenkracht.

Wilt u een dilemma delen?
Neem dan contact op met Ingrid van der Kraan (i.vdkraan@vtw.nl).

De werkgroep werkgeversrol komt dit jaar drie keer online bijeen. Dit is steeds op een dinsdag van 15.00-17.00 uur, op 28 maart, 26 september en 12 december.
Op dinsdag 13 juni komt de werkgroep bijeen van 14.00-16.00 uur, op een nog nader te bepalen locatie centraal in Nederland.


Terug