Vacature lid Financiële Commissie

De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) zoekt een nieuw lid voor de Financiële Commissie. De vacature ontstaat per juni 2023 vanwege het einde van de benoemingstermijn van één van de huidige leden van de commissie.

De algemene ledenvergadering (ALV) van de VTW heeft een financiële commissie ingesteld. De commissie adviseert de ALV en het bestuur van de VTW  over financiële aangelegenheden. De commissie beoordeelt de jaarrekening in ieder geval ten aanzien van de rechtmatigheid en brengt van haar bevindingen verslag uit aan de ALV.  De instelling en taken van de Financiële Commissie zijn geregeld in de statuten en het huishoudelijk reglement van de VTW.

Heeft u financiële kennis, bent u toezichthouder bij een woningcorporatie en wilt u zich inzetten voor een financieel gezonde VTW, dan ontvangen wij graag uiterlijk 17 maart 2023 een e-mail met uw motivatie en curriculum vitae.

Samenstelling
De Financiële Commissie bestaat uit drie leden, die worden gekozen uit de leden van de VTW en benoemd voor een periode van vier jaar door de ALV. Zij zijn eenmaal herbenoembaar.

Over het lidmaatschap van de financiële commissie:

Werkwijze
De commissie komt in de regel één keer per jaar bij elkaar en spreekt dan met de penningmeester en de directeur van de VTW. De Financiële Commissie stelt elk jaar een verslag op met bevindingen en adviezen aan de ALV en het bestuur. Dit verslag wordt geagendeerd voor de voorjaarsvergadering van de ALV, waarin het jaarverslag en de jaarrekening van de VTW worden goedgekeurd. 

Inhoudelijke informatie
Voor meer informatie over de vacatures kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Financiële Commissie, André van Vliet (06-15024830, andrevanvliet@xs4all.nl) of bij Bronia Vermaas, directeur VTW, (06-21240211, b.vermaas@vtw.nl).

Selectieprocedure
U kunt uw interesse voor deze vacature kenbaar maken door uiterlijk 17 maart 2023 een korte motivatiemail en uw CV te sturen aan Bronia Vermaas, directeur VTW (bureau@vtw.nl). U verneemt uiterlijk 24 maart 2023 of u tot de geselecteerde kandidaten behoort.

De sollicitatiegesprekken met André van Vliet en Stefan de Zeeuw van de Financiële Commissie en Bronia Vermaas, directeur VTW, vinden plaats op woensdagochtend 5 april 2023 bij de VTW in Zoetermeer.


Terug