Leergang aankomend commissarissen woningcorporaties met succes afgerond

Een groep van 15 aankomend toezichthouders heeft met succes de leergang afgerond die in 2014 voor de vierde keer plaatsvond. Op dinsdag 2 december jl. kregen de deelnemers hun certificaat van deelname uitgereikt door VTW-voorzitter Heino van Essen.

De kwaliteitseisen voor het intern toezicht bij woningcorporaties worden steeds hoger. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar beter opgeleide en professionele toezichthouders: mensen die door hun kennis, ervaring, achtergrond en houding een waardevolle bijdragen leveren aan woningcorporaties. Met de ‘Leergang aankomend commissarissen woningcorporaties’ willen de VTW en de zes deelnemende searchbureaus (Atrivé, Ebbinge, ERLY, Nationaal Register Commissarissen Toezichthouders, Public Spirit en Rieken&Oomen) bijdragen aan hoogwaardige diversiteit in Raden van Commissarissen en daarmee aan het versterken van het intern toezicht.

De 15 geselecteerde deelnemers aan de leergang volgden het afgelopen jaar een ‘traineeship’ bij een Raad van Comissarissen van een woningcorporatie. Ook namen ze deel aan diverse interactieve workshops en intervisie.

De deelnemes waren: mevrouw M.A. Anderson, mevrouw E. Buis-Braarm, de heer T. Coehoorn,  mevrouw S. Geraeds, mevrouw M. del Canho, mevrouw P. Hurkmans, de heer M. Jansen, mevrouw M. Kikkert, mevrouw V. Leenhouwers, de heer E. van der Leij, de heer B. Moesbergen, mevrouw B. Rijshouwer, de heer S. Selders, mevrouw A. Staal
en de heer R. van der Wegen.

Meer informatie
Heeft uw Raad van Commissarissen een vacature en wilt u informatie over kandidaten die de leergang hebben gevolgd, dan kunt u contact opnemen met Ingrid van der Kraan (E. i.vdkraan@vtw.nl, T 06 44812038).

Meer informatie over de leergang aankomend commissarissen kunt u ook vinden op de website van de VTW.

De deelnemers aan de leergang, vooraan in het midden VTW-voorzitter Heino van Essen (foto: www. echtmooi.nl)


Terug