VTW Academie: De nut en noodzaak van innovatie voor woningcorporaties

Bij corporaties zit innoveren vaak niet per definitie in de genen. De betekenis van innovatie is van essentiëler betekenis dan menigeen denkt. Corporaties moeten met schaarse middelen binnen strakke regelgeving grote prestaties leveren. Om de complexe vraagstukken in buurten en wijken op te pakken, dient er meer out of the box worden gedacht. In de masterclass ‘Innovatie, nut en noodzaak voor woningcorporaties laten de docenten zien dat de schaarse middelen geen beperking zijn, maar juist een stimulans zijn om met innovatie aan de slag te gaan.

Meer informatie over de masterclass: https://vtw-academie.nl/masterclasses/innovatie-nut-en-noodzaak-voor-woningcorporaties/

De masterclass gaat in op het begrip innovatie, de maatschappelijke opgave, de innovatiebehoefte van woningcorporaties en de rol van de RvC bij innovatie. Er worden diverse voorbeelden uit de praktijk gegeven en u gaat als deelnemer ook zelf aan de slag met het oplossen van een innovatievraagstuk. U krijgt voldoende bagage mee om het bestuur te stimuleren, als sparringpartner te kunnen optreden en investeringen op het gebied van innovatie te kunnen beoordelen en monitoren. 

De eerstvolgende editie van deze masterclass staat gepland op woensdag 5 april 2023. Op de website van de VTW Academie is meer informatie te vinden over deze masterclass en kunt u zich tevens inschrijven. 


Terug