Taskforce Nieuwbouw Woningcorporaties publiceert najaarsrapportage 2022

Op 7 februari jl. heeft de Taskforce Versnelling Woningcorporaties de najaarsrapportage 2022 opgeleverd. Deze rapportage blikt terug op de werkzaamheden van de Taskforce in de afgelopen twee jaar. De Taskforce gaat in op de resultaten die in deze periode zijn behaald en beschrijven welke bijdrage de Taskforce hieraan leverde, hoe aanbevelingen zijn opgepakt en met welke uitkomsten. Ook de vooruitblik volgt: wat heeft de sociale woningbouw verder nodig en hoe de Taskforce daarin kan ondersteunen.

De Taskforce maakt zich zorgen over de voortgang van de nieuwbouw van sociale huurwoningen. Het is daarom zaak dat de overheid, woningcorporaties en marktpartijen zich doorlopend en intensief inspannen om de aantallen uit de Nationale prestatieafspraken te behalen. Omdat ondersteuning in de vorm van deskundigheid en diplomatie helpt, blijft de Taskforce zich ook in de komende periode met gevraagd en ongevraagd advies inzetten voor de bouw van nieuwe sociale huurwoningen en middenhuurwoningen.

Specifieke onderwerpen die de Taskforce oppakt zijn: betaalbaarheid van nieuwbouw, beschikbaarheid van meer bouwlocaties voor sociale huurwoningen, succesfactoren van woningcorporaties die de laatste jaren relatief veel woningen gebouwd hebben, het optimaliseren van de samenwerking tussen overheden, woningcorporaties en
marktpartijen op basis van principes en succesfactoren van reeds bestaande versnellingstafels en andere samenwerkingen tussen markt, woningcorporaties en overheid.

Meer informatie
Najaarsrapportage 2022 Taskforce Nieuwbouw 

Kamerbrief 'Samenwerking in de woondeals'

Nieuwsbericht Aedes.nl: 'Taskforce Nieuwbouw Woningcorporaties: waar een wil is, is een weg,'


Terug