VTW Academie: Effectief communiceren in de boardroom

In de boardroom worden hoge eisen gesteld aan het communicatieve vermogen van commissarissen. Als commissaris moet u kunnen doorvragen om zo de maximale informatie te verkrijgen, maar daarbij ook de relatie met de bestuurder constructief te houden. Daarnaast moet u gehoor vinden voor de eigen inzichten en opvattingen en tegelijk blijven open staan voor de inbreng van anderen. In het gesprek in de raad gaat het om de meerwaarde van een divers samengesteld team tot zijn recht te laten komen, zeker bij het goedkeuren van voorgenomen bestuursbesluiten.

De eendaagse masterclass ‘Effectieve communicatie in de boardroom’ beoogt het inzicht en de sensitiviteit voor de processen in de boardroom te vergroten. U krijgt als toezichthouder diverse inzichten, praktische handvatten en persoonlijke tips mee zodat u op een constructieve wijze de regie kan en durft te nemen. Aan de hand van diverse oefeningen geeft de docent Ilona Eichhorn u diverse tactieken en technieken mee om de communicatie tussen de RvC verder te professionaliseren.

Op de website van de VTW Academie kunt u meer informatie vinden over deze masterclass en kunt u zich tevens aanmelden voor de eerstvolgende editie op donderdag 16 maart 2023.


Terug