Nieuwsbrief 20 januari 2023

Minister stuurt Plan van aanpak versnelling woningbouw naar de Tweede Kamer

Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) wil de woningbouw versnellen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer van 19 januari 2023. De meeste aandacht trok het voorstel om de bezwaar- en beroepstermijn te verkorten, maar het "Plan van aanpak versnellen processen en procedures woningbouw" bevat veel meer punten.

Lees verder

Eerste VTW lunchwebinar: "Fiscaliteit en rol toezichthouder – actuele ontwikkelingen” op 8 februari a.s.

Op woensdag 8 februari a.s. organiseert de VTW voor het eerst een lunchwebinar via Teams. Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt u door experts bijgepraat over de actuele ontwikkelingen op het gebied van fiscaliteit en wat uw rol als toezichthouder daarbij is.

Lees verder

Reminder: Ledenbijeenkomst Aedes benchmark voor toezichthouders op 17 februari a.s.

Op 17 februari a.s. bent u van harte welkom bij de ledenbijeenkomst over de Aedes benchmark op ons kantoor in Zoetermeer. Barend van de Kraats, projectleider bij Aedes, neemt de VTW-leden mee in de uitkomsten van de Aedes Benchmark 2022 vanuit het perspectief van de toezichthouder. Hierbij komen ook de resultaten van uw eigen corporatie aan de orde.

Lees verder

VTW Academie: agenda maart 2023

In maart gaan onze masterclasses weer van start. Op de website van de VTW Academie zijn de nieuwe data te vinden en is inschrijven mogelijk. De volgende masterclasses gaan in maart van start en hebben nog deelnemersplaatsen beschikbaar. Meer informatie over de specifieke masterclass is te vinden op de website van de Academie.

Lees verder

Aedes: Corporaties schieten huurders met blokverwarming energiecompensatie voor

Woningcorporaties kunnen huurders met blokaansluitingen helpen met de compensatie van hoge energietarieven. Door de servicekosten alvast aan te passen, krijgen huurders lagere vaste lasten. Dit doen woningcorporaties vooruitlopend op definitieve compensatie. Aedes adviseert de woningcorporaties om deze mogelijkheid toe te passen.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 13 vacatures bij 10 corporaties: bij corporaties Nijestee, ZVH Zaandam, Destion, Trivire, 3B-Wonen, WoonFriesland, QuaWonen, Lek en Waard Wonen, Haag Wonen en Woonbedrijf ieder1. Beveland Wonen is op zoek naar een bestuurder. Daarnaast is de VTW op zoek naar twee leden voor de Programmaraad van de VTW Academie.

Lees verder