VTW Academie: De actieve rol van de RvC bij het bepalen van belangrijke strategische thema's en scenario's

Als commissaris wordt betrokkenheid gevraagd bij en inzicht in strategieontwikkeling en het kunnen beoordelen van de afweging die de bestuurder maakt bij verschillende scenario’s. De omgeving van de corporatie is complex en continu in verandering, denk aan renteontwikkeling, de bouwkosten en de vraag naar woningen. Door middel van scenarioplanning wordt er meer grip gekregen op de relevante trends en ontwikkelingen, de strategie daar regelmatig aan te toetsen en zo nodig bij te stellen.   

In de masterclass ‘Strategievorming en scenarioplanning’ wordt stil gestaan bij de rolneming van de RvC bij strategieontwikkeling. Wanneer is de RvC in het traject van strategie in beeld en hoe acteert de raad daarop? Hoe kan de RvC een goede sparringpartner zijn voor de bestuurder? De docenten gaan aan de hand van een praktijkvoorbeeld scenarioplanning inzichtelijk maken.

De eerstvolgende editie van deze masterclass staat gepland op donderdag 16 maart aanstaande. Op de website van de VTW Academie is meer informatie te vinden over deze masterclass en kunt u zich nog aanmelden.


Terug