Voor in de kerstvakantie: VTW podcasts over de regiodeals en het wetsvoorstel versterken regie volkshuisvesting

Eerder deze maand zijn er weer twee VTW podcasts verschenen. Mogelijk heeft u deze al voorbij zien komen via de website of onze sociale media kanalen. Nu de kerstvakantie aanbreekt, brengen we deze podcasts graag nog een keer onder uw aandacht. De eerste staat in het teken van de provincale woningbouwafspraken en de regiodeals. De tweede blikt vooruit naar het wetsvoorstel Versterken regie volkshuisvesting, die komende maand waarschijnlijk in consultatie gaat.

Provinciale afspraken en regiodeals
De uitwerking van de Nationale prestatieafspraken die op 30 juni 2022 zijn gesloten, gaat in een hoog tempo door. Op 13 oktober zijn de provinciale woningbouwafspraken beklonken en de eerste regiodeals in Overijssel en Drenthe zijn op 21 december getekend. Voor toezichthouders is het onder meer van belang te weten welke kritische succesfactoren een grote rol spelen bij die regiodeals. 

U kunt deze podcast (31m21s) beluisteren via uw favoriete podcast app (o.a. Spotify, Apple Podcast en Google Podcast) of via onze website: VTW Actueel - Nationale prestatieafspraken III - provinciale afspraken en regiodeals.

Wetsvoorstel versterken regie volkshuisvesting
Intussen werkt het ministerie van BZK aan de afronding van het concept wetsvoorstel versterken regie volkhuisvesting (Wvrv). De verwachting is dat deze in januari 2023 in openbare internetconsultatie gaat. De VTW ledenwerkgroep Nationale prestatieafspraken heeft onlangs hierover zowel met het ministerie als met Aedes gesproken. Het wetsvoorstel betekent een grote systeemwijziging in de orde van grootte van de invoering van de Woningwet 2015. Alle reden dus om alvast vooruit te blikken naar wat al bekend is over dit wetsvoorstel en wat de mogelijke impact hiervan gaat zijn.

U kunt deze podcast (26m09s) beluisteren via uw favoriete podcast app (o.a. Spotify, Apple Podcast en Google Podcast) of via onze website: VTW Actueel - Vooruitblik wetsvoorstel versterken regie volkshuivesting.


Terug