Platform31: Aanmelden nog mogelijk voor Versnellingslab circulair bouwen

Het Versnellingslab Circulair Bouwen biedt een meerjarig ontwikkelprogramma (nu t/m 2025) voor corporaties om circulair bouwen in zowel beleid als projecten te integreren en de interne samenwerking daarvoor te versoepelen. Het is nog mogelijk om in het eerste jaar mee te doen. Het Versnellingslab is voor zowel toezichthouders als voor medewerkers op bestuurlijk of operationeel niveau bij woningcorporaties.

De drie groepen (toezicht, bestuur, operationeel) krijgen elk een eigen programma, waarvan een deel gezamenlijk. Wij nodigen corporaties uitdrukkelijk uit om medewerkers uit verschillende niveaus van de organisatie in te schrijven. Dit verhoogt het rendement van het programma.

Kennis uitwisselen en experimenteren
U werkt samen met andere corporaties in een besloten, veilige omgeving om kennis uit te wisselen en te experimenteren. Zo komen we in 3 stappen tot circulair bouwen:

1e jaar Onderzoeken, verhelderen & definiëren van circulair bouwen

2e jaar Verdiepen kennis & hoe verankeren in beleid?

3e jaar Hoe verbreden & opschalen?

Tot en met maart 2023 zijn er bijeenkomsten met inspirerende bijdragen van onder andere:

De laatste bijeenkomst van het eerste jaar op 14 maart is een bezoek aan bestaande circulaire projecten.

Extra mogelijkheden
Behalve het volgen van de werksessies kunnen 10 deelnemende corporaties ondersteuning krijgen bij projectevaluaties met ‘Het Nieuwe Normaal’. Deelnemende corporaties kunnen daarnaast ondersteuning krijgen van Buyer Group Circulaire Nieuwbouw; deze steunt met een intervisietraject bij de uitvraag van nieuwbouwwoningen en het realiseren van circulaire ambities.

Speciaal programma toezichthouders
Voor toezichthouders is een eigen programma, dat deels overlapt met het programma van andere groepen. De tijdsinvestering en planning op de dag is voor toezichthouders passend bij hun vaak drukke agenda. Het Versnellingslab is geaccrediteerd voor PE-punten en wordt georganiseerd door een samenwerking van vier organisaties: Platform31, Groene Huisvesters, Alba Concepts en Cirkelstad. Onder andere Aedes, het Ministerie van BZK en TU Delft zijn partners van het programma.

Aanmelden en vragen
Deelname is kosteloos, maar er is in het eerste jaar een beperkt aantal plaatsen.

Aanmelden kan hier: https://groenehuisvesters.nl/versnellingslab/ (NB: dus niet via de VTW)

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Fons Lustenhouwer van Platform31: fons.lustenhouwer@platform31.nl of 06-53389017.


Terug