‘RvC in een ivoren toren niet meer van deze tijd’ - Commissarissen in gesprek met huurders (VTW-bijdrage in Aedes Magazine)

Hoe kunnen toezichthouders met een hoog inkomen zich inleven in de leefwereld van huurders die bijvoorbeeld schulden hebben en weinig perspectief? En is dat nodig om goed toezicht te kunnen houden? Voor de 4e editie van Aedes Magazine een interview met toezichthouders Ergin Borova (Idealis), Jurenne Hooi (De Key) en Youssef Achahbar (Velison Wonen) over hun ervaringen.

Tekst: Lisette Vos

Ergin Borova, RvC-lid van studentenhuisvester Idealis in Wageningen, stelt het onomwonden: de leefwereld van de huurder is een heel andere wereld dan de beleidswereld in de bestuurskamer. ‘Het is een cliché, maar wel iets om in je achterhoofd te houden. Want die kloof mag niet te groot worden. Je moet altijd terug naar de kernwaarden: voor wie doen we ons werk en waar lopen onze huurders tegenaan?’

Lees het hele interview met deze toezichthouders én het gesprek voor de rubriek 'Goedemorgen' met toezichthouder Ruud Geelhoed (Brabant Wonen, De Zes Kernen en Rondom Wonen) in de nieuwste editie van Aedes Magazine.


Terug