Platform31: publicatie met antwoorden op 33 vragen over flexwonen

De druk op de woningmarkt is enorm. Omdat prettig en betaalbaar wonen voor iedereen beschikbaar moet zijn, wordt het realiseren van flexwoningen steeds belangrijker. Hoewel overheden, woningcorporaties, marktpartijen en andere betrokkenen nut en noodzaak van flexibele woonoplossingen inzien, leven er nog wel veel vragen. Bij het realiseren van flexwoningen lopen betrokkenen tegen allerlei praktische knelpunten en barrières aan. Hoe ga je bijvoorbeeld om met weerstand bij omwonenden, wat zijn geschikte locaties, hoe krijg je de businesscase rond en hoe creëer je een fijne woonomgeving? Platform31 heeft hierover een publicatie opgesteld.

Flexwonen is ook voor de VTW een actueel onderwerp. In de themabijeenkomst van 22 november jl. kwam flexwonen ook aan de orde, naast conceptueel bouwen en bouwstromen. Sprekers bij de themabijeenkomst waren Maarten Georgius (Aedes), Rob Haans (voorzitter Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting) en Wim Reedijk (Expertisecentrum Flexwonen). Zij hebben allen ook aan de publicatie van Platform31 meegeschreven. 

Op de website van Platform31 kunt u meer informatie vinden en tevens de publicatie downloaden. U dient hiervoor zelf uw emailadres in te vullen, waarna u de publicatie gratis in uw mailbox ontvangt. Tevens kunt u het het webinar van Platform31 van 15 november 2022 over Flexwonen terugkijken.

Op de VTW website kunt u meer informatie vinden over flexwonen op de themapagina over Conceptueel bouwen


Terug