Nieuwe set handreikingen Woningwet voor professionals (Volkshuisvesting Nederland)

Verduurzaming van het bezit is een kerntaak van woningcorporaties, maar wat zegt de wet hierover? Onder welke voorwaarden mag een woningcorporatie maatschappelijk en bedrijfsmatig vastgoed bouwen, verhuren en verwerven? Een goede inrichting van de governance is essentieel voor de uitvoering van de volkshuisvestelijke taken van een woningcorporatie, welke aspecten zijn hier van belang?

De Woningwet geeft de wettelijke kaders voor het antwoord op dit soort vragen. Sinds 1 januari 2022 zijn er nieuwe mogelijkheden bijgekomen. Om professionals op weg te helpen, komen er negen handreikingen met praktische uitvoeringsinformatie. De volgende drie handreikingen over verduurzaming, maatschappelijk- en bedrijfsmatig vastgoed en interne governance zijn nu beschikbaar. De VTW heeft input geleverd op de handreiking governance. 

Handreiking governance
Handreiking duurzaamheid
Handreiking BOG en MOG

De bovenstaande handreikingen geven aan waar de juiste verwijzingen in de Woningwet voor deze onderwerpen gevonden kunnen worden. Ze zijn daarmee een handig hulpmiddel voor professionals.

VTW handreikingen
Voor de meer verdiepende handreikingen specifiek voor toezichthouders verwijzen we graag naar de onderstaande VTW handreikingen:

Toezicht op duurzaamheid, circulaire economie en biodiversiteit
Toezicht op energietransitie
Intern toezicht en de nieuwe Woningwet 


Terug