Nationale prestatieafspraken: voorbeeldvragen RvC's over realiteitscheck

Uiterlijk 1 oktober a.s. moet op provinciaal niveau de sociale woningbouwopgave met bijbehorende locaties in kaart gebracht. De provincies vragen deze informatie op bij gemeenten. Deze zogenoemde ‘realiteitscheck’ vindt nu plaats met daarop volgend de vertaling van de provinciale opgaven naar regionale woondeals, door gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties. Het is daarom van belang dat u met uw bestuurder in gesprek gaat over wat dit voor uw corporaties gaat betekenen. Om u hierbij te ondersteunen, heeft de VTW werkgroep een aantal voorbeeldvragen opgesteld.

Document: voorbeeldvragen RvC's in aanloop naar realiteitscheck (pdf)

De VTW werkgroep Nationale prestatieafspraken bestaat uit de volgende leden: Karin de Graaf (voorzitter, tevens VTW bestuurslid), Hanneke Ester, Eric Kemperman, Frank Roerdinkholder, Cindy Rombouts en Mette Vernooij, directeur VTW a.i.

Meer informatie over de Nationale prestatieafspraken op onze website.

Achtergrond
Op 30 juni jl. zijn de Nationale prestatieafspraken (NPA) ondertekend door de minister, Aedes, Woonbond en VNG. Het zijn de afspraken in ruil voor afschaffing van de verhuurderheffing. Deze afspraken hebben een grote impact op de strategie, het beleid en de meerjarenbegroting van de corporatie – en daarmee ook voor het intern toezicht. De VTW heeft daarom een werkgroep van leden ingesteld, om u te informeren, ondersteunen en adviseren over de uitvoering van de NPA in de lokale setting en binnen de regionale samenwerking.

Voor vragen aan de werkgroep kunt u contact opnemen met de secretaris, senior beleidsmedewerker Public Affairs en Communicatie Hans Geurts via h.geurts@vtw.nl.


Terug