Nieuwe directeur VTW: Bronia Vermaas-van de Bilt

Het bestuur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) heeft Bronia Vermaas-van de Bilt benoemd als nieuwe directeur. Zij is de opvolgster van Mette Vernooij, die momenteel directeur a.i. is. Met de aanstelling van Bronia Vermaas is de functie van directeur weer permanent ingevuld na het vertrek van Albert Kerssies in juni 2022.

Voorzitter Guido van Woerkom: “We zijn erg verheugd dat we Bronia aan onze leden en relaties voor kunnen stellen als nieuwe directeur van de VTW. Bronia heeft zich in de werving en selectiegesprekken gepresenteerd als een energiek en inspirerend persoon, die de VTW al goed kent als lid en toezichthouder. Als bestuur kijken we uit naar een goede samenwerking.”

Bronia Vermaas-van de Bilt (foto: Mark Prins fotografie)

Bronia heeft facilitair management gestudeerd aan de Hanze Hogeschool (Universiteit Groningen). Momenteel is ze hoofd van het gemeentelijk woonbedrijf Westvoorne. Ze heeft een rijke ervaring in de semipublieke sector en de volkshuisvesting, o.a. als manager wonen en directeur vastgoed. Bronia heeft haar werk altijd gecombineerd met een functie als toezichthouder, zowel bij woningcorporaties als ook in zorg en onderwijs.

Bronia: “Samen met het bestuur, het bureau en de VTW-leden ga ik graag aan de slag. Er wordt veel van woningcorporaties gevraagd en daarmee ook van het intern toezicht. Als nieuwe directeur breng ik mijn kennis en ervaring in, onder andere op strategische vraagstukken en de positionering van organisaties. Mijn focus ligt op samenwerking en goede relaties met onze belanghouders. Ik vind het belangrijk dat de VTW doorgaat met de verdere professionalisering van het vak van commissaris / toezichthouder door ‘blijven leren’ en ‘van elkaar leren’. Ik kijk uit naar de nadere kennismaking!” 

Bronia Vermaas-van de Bilt start op maandag 17 oktober 2022 als directeur van de VTW. Haar werkdagen zijn maandag t/m vrijdag.


Terug