VTW Academie: Hoe houdt u toezicht op Positieve Gezondheid?

Woningcorporaties staan voor grote maatschappelijk opgaven; energietransitie, duurzaamheid, het creëren van voldoende sociale woningen, huisvesting van diverse doelgroepen, huurders in kwetsbare situaties en het zoeken naar het antwoord op het grote woningtekort. Voor huurders zijn dit belangrijke thema’s die hun welzijn en welbevinden beïnvloeden en daarmee dus ook hun gezondheid, vanuit de brede en andere kijk op gezondheid: positieve gezondheid.

Dit vraagt van commissarissen dat zij kennis hebben van dit nieuwe concept en dat zij in dialoog kunnen gaan met de bestuurder over de veranderde ontwikkelingen en opvattingen over zorg en gezondheid. Hoe vertaalt u dit concept naar de praktijk en wat betekent dit voor het gesprek in de boardroom? Gaat dit gesprek over de maatschappelijke opgave of juist over de positie van de corporatie?

Op woensdag 28 september aanstaande gaan de docenten Mieke Reynen, Machteld Huber en Theo Schraven tijdens deze eendaagse masterclass met u de dialoog aan en maakt u door middel van diverse interactieve werkvormen kennis met het nieuwe concept van positieve gezondheid. Er zijn nog een aantal deelnameplekken beschikbaar, dus meldt u nog snel aan via de website van de VTW Academie.


Terug