Nieuwsbrief 19 augustus 2022

Oproep Aedes aan kabinet: Vervroeg eenmalige huurverlaging voor minima

Aedes pleit in een reactie op de voorgestelde wijziging van de Woningwet voor het vervroegen van de eenmalige huurverlaging voor minima om zo snel mogelijk bij te dragen aan de koopkracht van huurders. Deze eenmalige verlaging gaat wat de woningcorporaties betreft al in per 2023 en niet pas in 2024. Dit schrijft Aedes in een persbericht op de website.

Lees verder

VTW Academie: eerstvolgende masterclasses van de VTW Academie (september en oktober 2022)

In september gaat de VTW Academie weer volop van start met het aanbieden van masterclasses en leergangen voor u als commissaris. Zowel branchespecifieke thema’s, als thema’s die voor toezichthouden in het algemeen gelden, komen aan de orde. De volgende masterclasses staan in september en oktober geprogrammeerd en hebben nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar. Meer informatie over de specifieke masterclass is te vinden op de website van de VTW Academie.

Lees verder

Agenda VTW najaar 2022

De komende maanden bent u van harte welkom bij één van de vele bijeenkomsten van de VTW. In september hebben we vier regionale bijeenkomsten (Arnhem, Amsterdam, Gouda en Roermond). In oktober ons ledencongres en een bijeenkomst met minister Hugo de Jonge en in november de themabijeenkomst en de Algemene Ledenvergadering. Hieronder vindt u meer informatie over onze komende activiteiten.

Lees verder

Doe mee met de 15e editie van het Grant Thornton Commissarissen Benchmarkonderzoek 2022

Als lid van de VTW bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de 15e editie van het Grant Thornton Commissarissen benchmarkonderzoek. Het benchmarkonderzoek is toonaangevend in het toezicht in de private en semipublieke sector. U kunt deelnemen via een online vragenlijst of door middel van een persoonlijk interview. Hieronder vindt u meer informatie van het onderzoeksteam over deelname.

Lees verder

Uitnodiging VITP jaarcongres op maandag 26 september: Welke rol heeft het intern toezicht bij het herstel van vertrouwen?

Onze zustervereniging VITP (pensioensector) organiseert op maandag 26 september a.s. hun jaarcongres met als onderwerp: 'Welke rol heeft het intern toezicht bij het herstel van vertrouwen?' Als lid van de VTW bent u van harte welkom om aan dit congres deel te nemen. Hieronder de uitnodigingstekst van de VITP.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 13 vacatures bij 10 corporaties online: bij Woonforte, Actium, Thús Wonen, Woonconcept, Vidomes, Het Gooi en Omstreken, Zaam Wonen, Maasvallei Maastricht, Triada en Woningstichting Putten.

Lees verder