Impressie congres Aedes-VTW en ALV VTW op 9 juni 2022

Op donderdag 9 juni 2022 vond in Fort Voordorp het gezamenlijke congres van Aedes en VTW plaats met als titel: "Van lobby naar leveren naar nog meer leveren." Minister Hugo de Jonge gaf de keynote speech op het congres. Komende week volgt een uitgebreid verslag met foto's en video van deze dag. Hierbij een korte impressie met de belangrijkste punten.

Congres Aedes-VTW
Hugo de Jonge: “Wat is het mooi om júist nu, bestuurder, toezichthouder, minister te mogen zijn in een tijd waarin we ervoor kiezen te herstellen. Het verschil te maken voor de mensen die op ons rekenen. Huurders nu én in de toekomst. Laten we volkshuisvesting in ere herstellen.”

Voorzitters Guido van Woerkom (VTW) en Martin van Rijn (Aedes) benadrukten in reactie op vragen van dagvoorzitter Ruben Maes dat corporaties graag aan de slag willen en dat meer regie van de minister helpt om de samenwerking tot stand te brengen. (Zie ook het verslag van Aedes)

ALV
's Avonds was de ALV van de VTW. De leden hebben ingestemd met de voordracht van bestuurslid Wouter de Jong tot vicevoorzitter. Karin de Graaf is het nieuwe bestuurslid van de VTW, zij wordt penningmeester. De leden hebben ook ingestemd met de voorgestelde besluiten rond de Beroepsregel 2022. Aan het einde van de vergadering werd ook stilgestaan bij het aanstaande vertrek van Albert Kerssies als directeur.

Het VTW Bureau, vlnr: Hans Geurts, Syl van Beusekom, Albert Kerssies, Ingrid van der Kraan en Andrea van der Sloot


Terug