Nieuwsbrief 3 juni 2022

VTW Academie: Opleidingsprogramma najaar beschikbaar

Het professionaliseringprogramma van dit najaar van de VTW Academie is beschikbaar: wederom een actueel en uitdagend programma, waarin ook fundamentele thema’s niet ontbreken. Hoe gaat u zich de komende maanden als commissaris verder ontwikkelen? De wooncrisis is groter en complexer dan ooit. De wachtlijsten zijn lang, de prijzen blijven stijgen en de vraag blijft toenemen. Het oplopend woningtekort vraagt om een dringende oplossing. Voor commissarissen is het een grote uitdaging om een belangrijke bijdrage te leveren aan de oplossing tegen het oplopend woningtekort.

Lees verder

‘Moedig eigen geluid van RvC-leden aan’ - interview Tessa Coffeng over promotieonderzoek naar besluitvorming toezichthouders

Tessa Coffeng, gepromoveerd op onderzoek naar betere besluitvorming van toezichthouders, roept RvC-voorzitters op om hun leden van de RvC aan te moedigen hun eigen geluid te laten horen, ook als deze tegen de meerderheid ingaat. ‘Al blijkt dat in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan.’

Lees verder

Impressie regionale bijeenkomst in Ommen voor jubileumtoer 20 jaar VTW

De eerste regionale bijeenkomst voor de jubileumtoer 2022 zit erop! De VTW was in Ommen te gast bij Vechtdal Wonen. Hieronder een foto-impressie van de bijeenkomst, een uitgebreid verslag volgt in de nieuwsbrief van volgende week. U kunt zich nog aanmelden voor de bijeenkomsten op 16 juni (Heerenveen) en 23 juni (Bergen op Zoom). Klik op de 'lees verder' voor de data van de bijeenkomsten in september.

Lees verder

Reminder: Gezamenlijk congres Aedes en VTW op 9 juni a.s. met minister De Jonge

Op 9 juni organiseren Aedes en VTW een gezamenlijk middagcongres met als titel ‘Van lobby naar leveren naar nog meer leveren’ in Fort Voordorp. De woningwet is aangepast en de verhuurderheffing wordt afgeschaft. Woningcorporaties wordt zowel in regels als financieel meer ruimte gegund. We komen daarmee in een nieuwe fase. Wat betekent dat voor woningcorporaties, hun bestuurders en toezichthouders?

Aansluitend vindt om 19.00 uur voor leden van de VTW de algemene ledenvergadering plaats. Op de agenda staat o.a. de Beroepsregel 2022. Leden hebben op 25 mei jl. een mail ontvangen met informatie over de agenda, bijlagen en het online stemmen.

Lees verder

Actueel: vacatures in RvC

Op dit moment hebben we 17 vacatures bij 11 corporaties online: bij Stek, Woongoed Zeist, Lek en Waard Wonen, Trudo, Bo-Ex, Oost West Wonen, Woongoed Middelburg, Woningbouwvereniging Maarn, Woonkracht10, Rijswijk Wonen en De Vooruitgang.

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 30 mei 2022: Kamer wil voor de zomer de bouwplannen van minister De Jonge zien

In het politiek nieuwsoverzicht van deze week: Tweede Kamer wil de bouwplannen van minister De Jonge nog voor de zomer zien; bijdrage woningbouwimpuls versoepeld voor kleinere gemeenten; het kabinet wil geld energiearmoede sneller beschikbaar en de druk bij gemeenten om woningen voor vergunninghouders te realiseren, wordt opgevoerd.

Lees verder