Aedes: praktijkvoorbeeld vergelijking kosten van nieuwbouw met conceptueel bouwen door Limburgse corporaties

De enorme nieuwbouwopgave vraagt om nieuw opdrachtgeverschap. Ofwel: niet meer denken in unieke projectontwikkeling, maar de regie voeren bij de bestelling van kant-en-klare woonproducten. Koos Eggels, Adviseur Vastgoedstrategie bij Wonen Limburg, weet er alles van. Op 16 juni 2022 organiseert Aedes de masterclass 'Benchaction: de opdrachtgever als regisseur in de nieuwbouwopgave'. 

Op de website van Aedes staat een interview met Koos Eggels, waarin hij onder meer dieper ingaat op het regisseurschap van de corporatie. Meer informatie over de masterclass op 16 juni kunt u hier vinden.

De VTW werkt in samenwerking met Aedes en het Netwerk Conceptueel Bouwen aan een handreiking over conceptueel bouwen voor toezichthouders. In het najaar volgt ook een online bijeenkomst over conceptueel bouwen voor toezichthouders.

Achtergrondinformatie
Aedes: ‘Er moet één landelijke toelatingstoets komen voor conceptuele bouw’ (VTW, 22 april 2022)

Toekomstbestendige woningen uit de fabriek in Zeeland (VTW, 23 maart 2022)

‘We willen meer doen met onze middelen’ - Interview met bestuurder Bas Sievers en RvC-lid Olga Görts (Woonpartners) over pilot standaard woningen (VTW Nieuwsbrief, 21 september 2021)

Bouwstroom vraagt om professioneel opdrachtgeverschap’ - interview met OIga Görts, directeur Netwerk Conceptueel Bouwen (VTW Nieuwsbrief, 8 mei 2020)


Terug