RTL Nieuws: Woningcorporaties gehackt, ID-bewijzen en bankgegevens op straat

Vorige week werd bekend dat er een drietal woningcorporaties last zouden hebben van een "cyberaanval". Inmiddels zijn in totaal 8 corporaties getroffen door de aanval. De woningcorporaties zijn niet direct zelf getroffen, maar via een ICT-leverancier die zij allemaal gebruiken.

RTL Nieuws schrijft onder meer: "Een beruchte groep cybercriminelen heeft na een ransomware-aanval op verschillende Nederlandse woningcorporaties een deel van de gestolen data gepubliceerd. Het gaat om duizenden bestanden met daarin privégegevens van klanten, zoals kopieën van identiteitsbewijzen en bankgegevens."

Een deel van de gegevens is inmiddels gepubliceerd op het zogenoemde "dark web", een deel van het internet waarop vaker illegale gegevens worden aangeboden en gedeeld.

De VTW besteedt verderop in deze nieuwsbrief aandacht aan digitalisering en de enquête hieronder onder de leden. Volgende week publiceren we een artikel over deze hack, ook vanuit de positie van het intern toezicht. Dit artikel is nu in voorbereiding.

Lees het nieuwsbericht op de website van RTL Nieuws


Terug