Save the date: 19 mei symposium over invulling onafhankelijke controlfunctie op de Hogeschool van Amsterdam

Op 19 donderdag mei aanstaande organiseren de Hogeschool van Amsterdam, Hofmeier en het Zijlstra Center (VU) het afsluitende symposium naar het onderzoek ‘van goeden huize’ naar de invulling van de onafhankelijke control functie bij woningcorporaties. Er zal in een korte plenaire sessie aandacht zijn voor de uitkomsten van het onderzoek, waarna in twee workshoprondes de uitkomsten van deelonderwerpen met elkaar interactief kunnen worden verkend. Als lid van de VTW bent u hierbij van harte welkom.

De website met de aanmelding komt binnenkort online. U wordt hierover nog door de VTW geïnformeerd. Voor uw agenda alvast: aanvang 13:00 uur, afsluiting met een drankje rond 17:00 uur. Locatie Hogeschool van Amsterdam (Fraijlemaborg 133, 1102 CV Amsterdam).   

In gesprek met commissarissen over de onafhankelijke controlfunctie - oproep voor medewerking aan afsluitend interview
Bij de start van het onderzoek is een oproep gedaan aan VTW-leden om mee te doen met een enquête. Hieraan hebben 150 leden deelgenomen. Voor de afsluiting van van het onderzoek zijn de onderzoekers op zoek naar maximaal 25 deelnemers aan een online interview. Deze interviewronde staat gepland op 4 april a.s.

De oproep van de onderzoekers: "In de afronding van ons onderzoek ‘van goeden huize’ nodigen we graag commissarissen uit om met ons in gesprek te gaan over de rol van de onafhankelijke controlfunctie. Daarover doet de HvA met Hofmeier en de VU een onderzoek. Een deel van dat onderzoek is een groepsgesprek met commissarissen: hoe kijken zij tegen die onafhankelijke controlfunctie aan. Vooral willen we doorpraten over de eerste resultaten van het onderzoek: dit hebben we gevonden en hoe kijkt  u vanuit uw rol als commissaris hiernaar? Welke adviezen kunt u meegeven? Het gesprek zal ongeveer anderhalf uur duren en zal online plaatsvinden.

We nodigen u daarvoor uit op maandag 4 april om 14.00 uur. Wilt u meedoen? Laat het weten aan HvA-onderzoeker Gert de Jong, projectleider van dit onderzoek via g.p.de.jong@hva.nl."

De VTW hoopt dat 25 van onze leden aan dit interview willen meewerken.


Terug