Platform31: "Onze nieuwe missie begint met ‘Samen zorgen wij voor fijne buurten’ - interview met Arjen Zandstra (Wooncompagnie)

Platform31 heeft een reeks interviews gehouden met bestuurders over de veranderende rol van woningcorporaties in de wijk. Dit interview met Arjen Zandstra, strateeg bij Wooncompagnie, brengen wij graag onder uw aandacht. 

Hoe bent u bij Wooncompagnie terecht gekomen?
Voordat ik bij Wooncompagnie kwam heb ik twintig jaar bij RIGO Research en Advies gewerkt. Daar was mijn eerste klus het ondersteunen van het ‘proefproject verzelfstandiging woningcorporaties’ dat werd georganiseerd door de SEV [voorloper Platform31, red.]. Door die klus kreeg ik het idee dat corporaties ontzettend innovatief en vooruitstrevend zijn. Onzin natuurlijk, maar dat beeld is nooit helemaal weggegaan. Het was een andere tijd; corporaties mochten volop experimenteren om te kijken wat beter zou kunnen, ook als we ons niet aan de regels hielden. Dat is nu wel anders, de tijd van experimenteren is voorbij. En voor mij gold na twintig jaar aan de ondersteuningskant: nu wil ik het wel eens van de andere kant zien.

Lees het hele interview met Arjen Zandstra op de website van Platform31. Arjen Zandstra is ook docent bij de VTW Academie. Hij geeft de masterclass Strategievorming en scenarioplanning. Editie 1 is op 6 april a.s., editie 2 op 3 november. Meer informatie en aanmelden. (zie ook het bericht van de VTW Academie verderop in deze nieuwsbrief)

In de reeks van Platform31 zijn eerder interviews gepubliceerd met Robbert Waltmann, directeur van Woningstichting Den Helder ; Mohamed Acharki, bestuurder van Zayaz ; Dirk Jan van der Zeep, bestuurder van Portaal ; en Pieter Bregman, directeur-bestuurder van Nijestee.


Terug