Zelfevaluatie Online, een mooi hulpmiddel voor de zelfevaluatie van uw RvC/RvT

Sinds medio 2021 kunnen leden van de VTW gebruik maken van het instrument Zelfevaluatie Online. Dit instrument is een hulpmiddel voor de jaarlijkse zelfevaluatie van uw RvC. Het is een online survey met circa 60 governance-proof vragen, die speciaal op maat is gemaakt voor de corporatiesector.

Inmiddels hebben ruim 20 RvC’s die bij de VTW zijn aangesloten, naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van dit instrument. 

"De VTW Zelfevaluatie Online is een goed stuk gereedschap. Vooral bij de voorbereiding van de zelfevaluatie zonder externe begeleiding, werkt het goed. De prima rapportage die onmiddellijk na de sluitingsdatum wordt ontvangen, heeft meerwaarde ten opzichte van de klassieke vragenlijstjes. Bij Dudok Wonen ging het gesprek vooral over de antwoorden op de open vragen naar verbeterpunten bij de verschillende thema's."
- Willem van Leeuwen, voorzitter RvC Dudok Wonen

“De VTW Zelfevaluatie Online is goed bevallen als voorbereiding voor onze zelfevaluatie zonder begeleiding. De online survey met een compacte vragenlijst werkt praktisch. De rapportages met referentiekader geven snel inzicht en bieden een goed handvat voor het gesprek. De RvC van Ymere heeft via deze tool de zelfevaluatie samen met de nieuwe statutaire directie gedaan. Het rapport met de antwoorden op de open vragen levert aanvullende en nuttige informatie op waarmee de bespreek- en verbeterpunten nader geaccentueerd konden worden.”
- Karin de Graaf, vicevoorzitter RvC Ymere

Meer informatie over het instrument Zelfevaluatie Online op onze website. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met VTW-directeur Albert Kerssies: a.kerssies@vtw.nl of 06 29 60 67 02.


Terug