Oproep: help mee onze handreiking integriteit te moderniseren

Onze handreiking integriteitsbeleid is toe aan modernisering. Hiervoor kunnen wij uw inbreng en praktijkvoorbeelden goed gebruiken. In opdracht van Aedes en VTW gaat bureau Berenschot met behulp van uw input verschillende tools en praktische handvatten maken zodat iedereen die bij een woningcorporatie werkt dit onderwerp makkelijk kan agenderen en bespreken binnen zijn/haar corporatie.

We hebben een digitale postbus geopend: handreikingen@berenschot.nl. Mail uw best practices en lessons learned vandaag nog en draag bij aan onze nieuwe handreiking!

Toelichting modernisering handreiking integriteitsbeleid
Op een integere manier ons werk doen, is veel meer dan alleen het volgen van normen, regels en procedures. Het is belangrijk om afspraken levend te houden in een organisatie. Door er regelmatig met elkaar over in gesprek te zijn. Door situaties te oefenen in een training. Door dilemma’s te bespreken en risicovolle situaties te analyseren. Een gemoderniseerde handreiking integriteit met praktische tools ondersteunt daarbij en biedt houvast.

Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan de nieuwe handreiking? De onderzoekers van Berenschot gaan graag in gesprek met medewerkers, managers, bestuurders en toezichthouders van woningcorporaties. Heeft u ervaring met het thema integriteit bij uw corporatie? Heeft u praktische voorbeelden waar andere collega’s gebruik van kunnen maken? Of wilt u reflecteren op het onderwerp?

Mail dan naar: handreiking@berenschot.nl. De postbus is open tot 21 februari 2022.

Met uw inbreng bouwt u mee aan een corporatiesector waarin integriteit hoog in het vaandel staat. Dat past bij onze maatschappelijke opdracht om er aan bij te dragen dat iedereen in Nederland in een huis kan wonen waarin hij of zij zich thuis voelt.

Naar welke informatie zijn we op zoek?
De adviseurs van Berenschot zijn op zoek naar goede praktijkvoorbeelden en geleerde lessen. Waar kunt u aan denken?

Waaraan moet uw informatie voldoen?

Hoe gaat Berenschot om met anonimiteit en vertrouwelijkheid?

Wat gebeurt er met de informatie?
Als u informatie met Berenschot hebt gedeeld, ontvangt u van Berenschot een automatisch antwoord dat u informatie in goede orde is ontvangen. Misschien neemt iemand van Berenschot nog contact op om navraag te doen voor verduidelijking.

Hartelijk dank alvast voor uw medewerking namens het VTW bestuur en bureau.


Terug