Aedes scriptieprijs uitgereikt: Geertjan Vrolijk wint met thesis over risicobereidheid

Aedes heeft onlangs de scriptieprijs uitgereikt voor de beste scriptie over Wonen. Geertjan Vrolijk was de eerste winnaar met zijn thesis over risicobereidheid.

Woningcorporaties werken aan goed en betaalbaar wonen in Nederland. Zij kunnen daarbij profiteren van nieuwe en innovatieve inzichten van jonge en talentvolle pas-afgestudeerden. Om dat mogelijk te maken, heeft Aedes de Aedes-scriptieprijs beschikbaar gesteld. Deze prijs is bedoeld voor de beste masterscriptie op het brede terrein van de Nederlandse woningmarkt, volkshuisvesting, sociale huur en/of woningcorporaties.

Zijn scriptie Risk Appetite of the Dutch Social Housing Sector over risicobereidheid ‘vormt een heel mooi framework waar corporaties mee aan de slag kunnen. Ook is het onderwerp belangrijk voor de toekomst’, aldus het juryrapport. ‘Stel dat de verhuurderheffing eraf gaat en corporaties meer gaan investeren, hoeveel risico neem je dan?’ Geertjan wint hiermee € 2.500. 

Lees het hele bericht op de website van Aedes.

Ook voor commissarissen kan de thesis interessant zijn. Ook over de rol van de RvC, de 'supervisory board of the housing association' wordt het nodige gezegd. 37 RvC leden hebben deelgenomen aan een enquête over risicobereidheid.

Bekijk of download hier de (Engelstalige) thesis van Geertjan Vrolijk: 'Risk Appetite of the Dutch Social Housing Sector.' (pdf)


Terug