De ontwikkeling van het commissariaat bij woningcorporaties: een volgende stap in ethiek en integriteit

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een webinar over het functioneren van het commissariaat (rvc/rvt). We delen de inzichten uit de 13e editie van het Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek (2020-2021), met focus op commissarissen bij woningcorporaties. We gaan in op het aspect ethiek en integriteit. Waarom vindt de woningcorporatie het als enige benchmark in het onderzoek wenselijk dat de integriteit van de rvc jaarlijks wordt onderzocht of verklaard?

Wat bespreken we zoal?
Commissarissen van woningcorporaties zijn toe aan een volgende stap op het gebied van ethiek en integriteit, dat vinden de respondenten van woningcorporaties zelf. Als enige benchmark in het onderzoek wensen zij dat de integriteit van de rvc jaarlijks wordt onderzocht of verklaard. Andere sectoren staan helemaal niet te wachten op een jaarlijkse zelfverklaring. Waarom vinden woningcorporaties dat wel? Hebben zij hun governance het meest op orde en zijn ze toe aan een volgende stap? Willen zij de sector beschermen tegen een slechte reputatie en meer verantwoordelijkheid bij de individuele commissaris leggen ten gunste van het collectief? We kijken ook naar ransomeware en de bereidheid tot het betalen ervan. Heeft u dit al eens in de raad besproken? Dit zijn slechts enkele aspecten, u krijgt een beeld bij de opvattingen van commissarissen in uw sector in relatie tot andere sectoren.

Wanneer interessant?
Het onderzoek biedt een brede kijk op de opvattingen van commissarissen/toezichthouders, bestuurders en secretarissen van rvc’s.

Voor wie?
Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur en secretarissen van rvc’s en rvb’s bij woningcorporaties.

Door wie?
Het webinar wordt verzorgd door Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch van Board in Balance. Zij gaan in gesprek met een gastcommissaris.

Wanneer?
Maandag 8 november 2021, van 16.00 – 17.00 uur

Wat levert het op?
U krijgt inzicht in de opvattingen van commissarissen in uw sector, gerelateerd aan opvattingen van commissarissen elders. We bespreken suggesties ter verbetering die respondenten aandragen. De ontwikkelingen kunt u de revue laten passeren in relatie tot uw eigen commissariaat, mogelijk levert dat agendapunten of acties op.

Wat krijgt u na afloop?
Na afloop ontvangt u per e-mail de opname van het webinar, de presentatieslides en de gestelde vragen inclusief bijbehorende antwoorden.

Waar kan ik me aanmelden?

Aanmelden via Grant Thorton (N.B. niet via de VTW) 

Serie over Grant Thornton Commissarissen-bennchmarkonderzoek
Dit interactieve webinar maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton Commissarissen-benchmarkonderzoek.  Kunt u niet deelnemen aan dit webinar? Meld u dan toch aan. Enkele dagen na het webinar ontvangt u een link naar de opname om later te bekijken.


Terug