Aedes: 'De oplossing bij overlijden van de huurder is maatwerk'

Onlangs is er ophef ontstaan rond de huursituatie van twee zussen in Enschede na het overlijden van hun moeder. Aedes heeft hierop gereageerd. Deze reactie vindt u hieronder. De VTW is het eens met het standpunt van Aedes. Op termijn komen we met een reflectie op dit thema voor onze leden. Hoe ga je als toezichthouder om met dit soort situaties rond huurders?

Aedes schrijft hierover het volgende op de website: Aedes heeft kennis genomen van de vernielingen die in de nacht van zondag 29 augustus op maandag 30 augustus hebben plaatsgevonden bij het kantoor van woningcorporatie Ons Huis in Enschede.

'Geweld is nooit goed te praten en lost niks op. Het bekladden van en brandstichting bij een kantoor is verwerpelijk', stelt Martin van Rijn, voorzitter van Aedes. 'Het is bijzonder intimiderend voor alle medewerkers van de corporatie. Laat ik echter voorop stellen dat ik het vooral heel triest vind voor de twee dochters, waarvan de situatie de aanleiding voor het voorval lijkt te zijn. Een passende oplossing vinden is in ieders belang.'

Huur is niet over-erfbaar. Dat wil zeggen dat wanneer de ouder(s) de huurder is (/zijn), dan gaat de huur na overlijden niet automatisch door op de (volwassen) kinderen. Dat is bij wet zo geregeld. Vaak gaat het om grotere woningen waarvoor inmiddels een lange wachtlijst bestaat.

Lees het hele bericht op de website van Aedes.


Terug