VTW Academie: 8e editie van de Leergang “De aankomende commissaris” gaat van start

Na zeven succesvolle leergangen start de VTW Academie in het najaar van 2021 met de achtste leergang voor aankomende commissarissen bij woningcorporaties. De leergang bestaat uit acht opleidingsdagen, verspreid over één jaar. Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. Startdatum is 15 december, aanmelden is mogelijk via de website van de VTW Academie.

Deze leergang is bedoeld voor mensen die sterk overwegen om commissaris bij een woningcorporatie te worden. Concreet gaat het om personen tussen 30 en 50 jaar die geen of zeer beperkte toezichtervaring hebben. Bij de samenstelling van de groep van deelnemers aan de leergang wordt gezocht naar een goede mix van mannen en vrouwen, personen met een Nederlandse en cultureel diverse achtergrond en personen met uiteenlopende professionele achtergrond (verschillende disciplines en verschillende werkomgevingen).

De VTW Academie en de VTW willen met deze leergang de kans op toegang tot een commissariaat (selectie door de RvC, fit-en-proper test van de Autoriteit Wooncorporaties en soms de huurdersorganisatie) voor potentiële toekomstige commissarissen vergroten en bijdragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC’s en daarmee het versterken van het intern toezicht. Met als uiteindelijk streven om van waarde te zijn voor de maatschappelijke opgave van een woningcorporatie.

Wilt u meer weten over deze leergang? Bekijk dan de website van de VTW Academie.
Heeft u als corporatie interesse om een trainee vanuit deze leergang te ontvangen? Kijk dan eens hier.

Hieronder een sfeerimpressie van de 7e leergang, waarbij deelnemers aan het woord komen over de toegevoegde waarde van de leergang.

 


Terug