Korte survey Universiteit Utrecht over oordeelsvorming in de RvC

Ondanks de ruime maatschappelijke en wetenschappelijke aandacht voor intern toezicht is er nog weinig bekend over de informatieverwerking en oordeelsvorming door toezichthouders en commissarissen. Drs. Mehmet Duran (Universiteit Utrecht) is hoofdonderzoeker bij dit onderzoek en heeft de VTW gevraagd om een korte survey aan onze leden voor te leggen.

Onderzoek
De wetenschappelijke literatuur hierover beperkt zich grotendeels tot de structuren, processen en samenstelling van het interne toezicht. In dit onderzoek focussen de onderzoekers (drs. Mehmet Duran, prof. dr. Thomas Schillemans en drs. Sjoerd Overman) op de cognitieve en gedragsfactoren om nieuwe inzichten te kunnen opdoen. De resultaten van het onderzoek zullen de onderzoekers publiceren in een proefschrift en wetenschappelijke artikelen.

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek dat vanuit de Universiteit Utrecht wordt uitgevoerd. Het onderzoek gaat over de oordeelsvorming door toezichthouders en commissarissen in het publieke domein. Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in hoe u informatie gebruikt om tot een oordeel te komen. Hiervoor vragen we u om een vragenlijst van ongeveer 15 minuten in te vullen. Alle antwoorden op deze vragen worden anoniem verwerkt. Gezien uw expertise als toezichthouder of commissaris is uw deskundigheid enorm waardevol voor dit onderzoek.

Vragenlijst
Klik op deze link om de vragenlijst te openen

Of kopieer en plak de URL hieronder in uw webbrowser:

https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_3qjhmkD0Rr1Ucjc

Aan het einde van de vragenlijst worden een aantal persoonlijke vragen (leeftijd, geslacht en ervaringsjaren). Voor dit onderzoek zijn deze vragen van belang om de context beter te begrijpen. Deze vragen zijn niet te herleiden tot uw persoon of de organisatie.

Dankzij deelname van toezichthouders en commissarissen aan dit onderzoek hopen we een bijdrage te leveren aan de verdere kennisontwikkeling van het interne toezicht. Verder geven we een terugkoppeling over de resultaten van dit onderzoek aan de deelnemers. Mocht u vragen hebben over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam.


Terug