Prijs voor beste toezichtvisie - Stuur het snel in!

U kunt de toezichtvisie van uw corporatie nog insturen! Dan maakt uw corporatie kans om de prijs voor de beste toezichtvisie te winnen. Deze wordt uitgereikt in de ALV van 23 november 2021. De jury, Jaap Winter, Pauline Meurs, Kristel Baele en Stefan Peij, gaan binnenkort aan de slag met het beoordelen van de door u ingezonden toezichtvisies.

Het scoringskader voor de toezichtvisie is ontwikkeld door Tilburg University. De meeste ingestuurde toezichtvisies zijn aan de hand van dit scoringskader beoordeeld. U kunt uw toezichtvisie tot eind deze maand nog insturen, dan wordt deze nog meegenomen in de beoordeling.

Governancecode en de toezichtvisie
De VTW reikt deze prijs uit om een goede toezichtvisie te stimuleren en corporaties meer bewust te laten zijn van bepaling 1.1 van de Governancecode 2020. Hierin staat het volgende: "Bestuur en RvC hebben een gezamenlijke visie op besturen en toezicht houden. Het realiseren van maatschappelijke waarde op lange termijn staat daarbij voorop. De visie gaat in op de verantwoordelijkheid voor het realiseren van de doelstellingen, de strategie, het beleid, de financiering en de onderlinge wisselwerking in rollen. De RvC beschrijft hierin zijn rollen (werkgever, toezichthouder en klankbord) en taakuitoefening als intern toezichthouder."

Stuur uw toezichtvisie zo snel mogelijk in naar bureau@vtw.nl 


Terug