VTW Academie: Najaarsprogramma is beschikbaar

Het najaarsprogramma van de VTW Academie is beschikbaar. De VTW Academie biedt u dit najaar wederom een actueel en uitdagend programma, waarin ook fundamentele thema’s niet ontbreken. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de afgelopen periode voor uw corporatie? Welke scenario’s liggen er en welke kansen komen naar voren? Wat heeft de tijd van digitaal contact betekend voor de relatie tussen raad en bestuur en met diverse stakeholders zoals huurders? En niet onbelangrijk, hoe geven we nog meer handen en voeten aan thema’s als leefbare wijken en betaalbaarheid van huurwoningen?

Het programma voor najaar 2021 met het volledige aanbod aan masterclasses kunt u hier vinden. 

Nieuw: online college Kracht en Tegenkracht (bekijk gratis de eerste module)
In het kader van opleidingen voor de boardroom heeft de VTW Academie inmiddels een tiental online colleges ontwikkeld. Recent is het online college ‘Kracht en Tegenkracht’ opgenomen, in samenwerking met dr. Marilieke Engbers. Basis is het door haar geschreven rapport over dit onderwerp. Tijdens het college gaat zij in dialoog met prof. dr. Ernst Kuipers (bestuursvoorzitter MC Erasmus en voorzitter RvC Havensteder) en Hedy van den Berk (bestuurder woningcorporatie Havensteder) over kracht en tegenkracht én paradigmaverkleving in de bestuurskamer. Hoe herkent u een verkleefde bestuurder? En hoe voert u het gesprek over functioneren? De casus Havensteder vormt de basis van dit boeiende gesprek, dat onder leiding staat van Maarten Bouwhuis (o.a. presentatie BNR).

Graag stelt de VTW Academie u kosteloos de eerste dialoogmodule van dit interessante college beschikbaar. Wilt u het volledige college bekijken? Dan verwijzen we u graag naar de website van de VTW Academie, waar u dit college (en de andere colleges) eenvoudig kunt aanschaffen (€ 125,-) en kunt kijken waar en wanneer het u uitkomt.

Opleiden in corona-tijd
Na een lange periode van online ontmoetingen merkt de VTW Academie dat de behoefte aan live gesprekken en face-to-face kennisuitwisseling en professionalisering groot is. Hoewel online vergaderingen en bijeenkomsten met de hedendaagse techniek een prima alternatief zijn, is het in veel gevallen ook prettig om daadwerkelijk live met elkaar van gedachten te wisselen. De VTW Acadmie hoopt dat dit najaar weer te kunnen en te mogen realiseren. Uiteraard houden zij hierbij rekening met de maatregelen die het RIVM en de overheid op dat moment hanteren. Zij zien u dit najaar graag tijdens één van de VTW masterclasses.

Voor meer informatie: kijk op de website van de VTW Academie.


Terug