Oproep: korte enquête naar compliance door de RvC

De Vereniging voor Compliance Professionals (VCO) heeft onderzoek gedaan naar de visie van compliance professionals op hun relatie met commissarissen. De onderzoeksresultaten zijn in april gepubliceerd (Tijdschrift voor Compliance). Middels deze oproep worden commissarissen uitgenodigd te reflecteren op de relatie met de compliance professional. De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd met conclusies en suggesties voor verbetering.

Beheersing van niet-financiële risico’s vraagt meer aandacht dan ooit. De schikkingen tussen het Openbaar Ministerie en ING respectievelijk ABN Amro, maar ook affaires zoals bij Boeing en Volkswagen, maken dat scherp duidelijk. Commissarissen en compliance professionals spelen daarin vanuit hun eigen positie een belangrijke rol.

Het invullen duurt 6 minuten. Bent u bij meerdere organisaties actief als commissaris? Beantwoord dan de vragen vanuit de organisatie, waar u de meeste tijd aan besteedt.  Dank voor de medewerking!

En dit is de link naar de survey: https://nl.surveymonkey.com/r/Survey-voor-RvC

Meer informatie over de uitkomsten van het onderzoek door de Vereniging van Compliance Professionals, kunt u hier vinden.


Terug