Online ledenbijeenkomst Fiscale beheersing en horizontaal fiscaal toezicht op 2 juli a.s.

Op vrijdag 2 juli a.s. organiseert de VTW een online ledenbijeenkomst van 10.00-11.30 uur over de toekomstige fiscale beheersing en het doorontwikkeld horizontaal toezicht voor Woningcorporaties. Aansluitend is vanaf 11.30 uur gelegenheid vragen te stellen over het besluit van de staatssecretaris van Financiën over de btw-positie van commissarissen.

Als lid van de VTW heeft u hier reeds een uitnodiging voor ontvangen. Let op! U dient zich voor beide bijeenkomsten aan te melden! Indien u zich zowel voor de ledenbijeenkomst als de aansluitende mogelijkheid om vragen te stellen wilt aanmelden, moet u in uw aanmelding de twee bovenste vakjes allebei aanvinken. 

Fiscaliteit en verdieping
In de online ledenbijeenkomst zullen specialisten van Deloitte (onder andere Reinder Wiersma, Mark van der Wielen en Gerwin Volkerink) een presentatie verzorgen over het nieuwe controlebeleid van de Belastingdienst. Tevens worden hierbij de vereisten van een fiscale beheersing binnen een woningcorporaties nader toegelicht.

Momenteel is Deloitte nog in overleg met de Belastingdienst of zij ook een deel van de presentatie kunnen verzorgen. Het belooft wederom een interessante bijeenkomst te worden over een zeer relevant onderwerp als toezichthouder van een woningcorporatie. 

btw-positie commissarissen
De staatssecretaris van Financiën heeft onlangs een besluit genomen over de btw-positie van commissarissen.

Door dit besluit worden corporatiecommissarissen vanaf 13 juni 2019 voor hun toezichthoudende activiteiten (als regel) niet meer aangemerkt als btw-ondernemer en mogen ze vanaf 7 mei 2021 geen btw meer in rekening brengen. Zie ook het nieuwsbericht op de website van de VTW.

Programma ledenbijeenkomst 10.00-11.30 uur
Welkom door Albert Kerssies, directeur VTW
Presentatie Deloitte – Doorontwikkeld Horizontaal Toezicht
Gevolgen aangescherpt controle beleid, afwegingskader
Vereisten van fiscale beheersing binnen een woningcorporatie

btw-positie commissarissen vanaf 11.30 uur
Besluit Staatssecretaris van Financiën btw-positie commissarissen

Afsluiting


Terug