Dicht de kloof! - Oproep van burgemeesters en maatschappelijke organisaties aan Tweede Kamer en het kabinet

Help gemeenten en maatschappelijke partijen om de kloof te dichten tussen de mensen die vooruit gaan en die achterop raken. Dat is in een notendop de oproep ‘’Dicht de Kloof!’’ die burgemeester Halsema (Amsterdam), burgemeester Aboutaleb (Rotterdam), burgemeester Buma (Leeuwarden), burgemeester Hamming (Zaanstad), burgemeester Weterings (Tilburg), burgemeester Schuiling (Groningen) en burgemeester Van Zanen (Den Haag) namens 15 burgemeesters en verschillende maatschappelijke partners op 26 mei 2021 deden aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer.

In de oproep wordt gevraagd om samen met bewoners, gemeenten en maatschappelijke partners een nationaal herstel- en perspectiefprogramma voor leefbaarheid en veiligheid op te richten, langjarige extra investeringen te doen en meer uitzonderingen in wetgeving en onorthodoxe maatregelen mogelijk te maken.

De VTW ondersteunt deze oproep van harte. Ook Aedes, als branchevereniging van de corporatiesector, steunt deze oproep. Lees meer over de oproep 'Dicht de kloof!' en het volledige nieuwsbericht op de website van Aedes.

Het tv-programma EenVandaag (AVROTROS) heeft ook aandacht besteed aan 'Dicht de kloof'. Bekijk hier het item.


Terug