WNT-staffel 2015

Na de zomervakantie start het overleg tussen de sector en BZK over de Regeling bezoldigingsmaxima topfunctionarissen toegelaten instellingen volkshuisvesting 2015 (WNT-staffel). De VTW is hierbij betrokken als vertegenwoordiger van de toezichthouders.

De normverlaging van het wetsvoorstel WNT2 (i.e. de 100%-norm voor topfunctionarissen is € 169.245, op basis van de bedragen voor 2014) heeft invloed op de bezoldigingen in de Regeling bezoldigingsmaxima topfunctionarissen toegelaten instellingen volkshuisvesting 2015 (WNT-staffel). Dit betekent dat de minister de regeling zal aanpassen, zodat deze ook na de wetswijziging aan de WNT2 voldoet.

De VTW en NVBW hebben in de consultatie op de WNT2 naar voren gebracht dat de verlaging van het bezoldigingsmaximum er toe leidt dat de bovenste drie categorieën in de ministeriële regeling uitkomen boven het nieuwe bezoldigingsmaximum en dat een verdere verlaging van het maximum voor de laagste categorieën nauwelijks mogelijk is. Begin september start het overleg met BZK over een voorstel van de sector.

Als de minister er niet in slaagt om op tijd ‘zorgvuldig’ te overleggen met de sectoren en de ministeriële regeling op tijd te publiceren, voorziet het wetsvoorstel WNT2 in een vangnetbepaling. In dat geval blijft in 2015 de ministeriële regeling zoals die gold voor 2014 van kracht, met doorvoering van de wettelijk bepaalde indexering van de normbedragen, ook al zijn de daarin opgenomen maxima voor de bovenste drie categorieën hoger dan de WNT-maximumnorm voor 2015.


Terug