Brede wooncoalitie gaat woningtekort aanpakken en woonklimaat verbeteren - Meer nieuwbouw, betaalbare woningen, leefbare wijken, zorg voor bewoners

De komende tien jaar 1 miljoen huizen bouwen, zodat er meer betaalbare huur- en koopwoningen beschikbaar komen. Voor starters en doorstromers en voor alle inkomens en generaties. Samen de leefbaarheid in buurten verbeteren en bewoners ondersteunen. De woningvoorraad verduurzamen. Een unieke coalitie van 34 organisaties heeft deze voorstellen en afspraken vastgelegd in de ambitieuze Actieagenda Wonen. Samen met het volgend kabinet willen de partijen de plannen snel tot uitvoering brengen. Als het kabinet zijn bijdrage levert, kunnen ze snel aan de slag.

Nederland komt inmiddels meer dan 330.000 huizen tekort en wonen dreigt voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Een hele generatie dreigt de aansluiting op de woningmarkt te verliezen. De leefbaarheid in een aantal wijken gaat achteruit. En de verduurzaming van woonwijken komt niet snel genoeg van de grond. Daarom heeft een unieke brede coalitie van partijen de Actieagenda Wonen opgesteld. De partners zijn allen actief op het terrein van wonen, bouwen, zorg en welzijn en hebben soms uiteenlopende belangen. Toch slaan ze nu eensgezind de handen ineen en presenteren ze een breed gedragen plan voor het wonen voor de komende 10 jaar.

Lees het hele bericht en de Woonagenda zelf op de website van Aedes.

De VTW is zelf geen ondertekenaar van deze Actieagenda. Als beroepsvereniging van de interne toezichthouders ondersteunen we deze oproep wel. Wij volgen de ontwikkelingen nauw en vinden het belangrijk dat onze leden worden meegenomen in het proces bij de totstandkoming van de doelen voor corporaties. 


Terug