Van de voorzitter - Uw expertise is nodig!

Allereerst wens ik u allen, namens het bestuur en het bureau, een goed en vooral gezond jaar toe. Hopelijk kunnen we elkaar dit jaar weer bij fysieke bijeenkomsten treffen! Dat hadden we graag al gedaan op 11 en 16 februari als we gaan spreken over een structurele oplossing voor Vestia. 

Naast dit belangrijke onderwerp werken we aan de uitwerking van de meerjarenstrategie 2021-2024 en het jaarplan dat we in de ALV van november 2020 hebben vastgesteld. Daar hebben wij u ook bij nodig. Want we willen nog meer gebruik gaan maken van alle kennis die bij de VTW leden in huis is en van netwerken binnen en buiten de sector. Doe mee met het uitwerken van de denkrichtingen over toezicht en doe mee met onze (online) activiteiten. Via de nieuwsbrief en mailings verkrijgt u informatie hierover.

Werkgroepen
Eén van de manieren waarop wij gebruik kunnen maken van uw kennis en kunde, is deelname aan één van onze werkgroepen. We richten nieuwe werkgroepen op: over de werkgeversrol, over diversiteit en werving & selectie; we maken een nieuwe start met digitalisering en IT; en tot slot een werkgroep over de uitwerking van het rapport Opgaven en middelen, gekoppeld aan regionale (online/fysieke) bijeenkomsten.

We hebben op de oproep die we vorige week verzonden hebben, heel veel reacties ontvangen. Daarmee hebben we voldoende aanmeldingen voor deze werkgroepen. Hiervoor zeg ik u hartelijk dank! Wij zullen ook op andere momenten een beroep op uw expertise doen.

Toezichtvisie
Zoals ik in mijn video in december al heb aangekondigd, gaat de VTW in de ALV van november 2021 een prijs uitreiken voor de beste toezichtvisie. De komende maanden gaan we de toezichtvisies van alle lidcorporaties verzamelen. Een onafhankelijke jury zal de toezichtvisies gaan beoordelen. In elk geval hebben Jaap Winter, Stefan Peij en Pauline Meurs al toegezegd dat ze deel uit willen maken van de jury.

2021 zal weer een jaar worden met tal van activiteiten en bijeenkomsten. Voor scholing en ontwikkeling heeft de VTW Academie veel masterclasses op het programma staan. Ik kan ze u aanraden!

Ik wens iedereen een vruchtbaar toezichtjaar toe!

Guido van Woerkom
voorzitter VTW


Terug