VTW Academie: nieuwe masterclass Strategievorming en scenarioplanning

Zo op de valreep van dit jaar is er een nieuwe masterclass toegevoegd aan het aanbod van de VTW Academie. De masterclass ‘Strategievorming en scenarioplanning, met docenten Wilbert van Bakel en Arjen Zandstra, gaat dieper in op de rol van de RvC bij strategische thema’s en scenario’s. Zeker in deze nieuwe tijd een belangrijk en essentieel thema. Welke koers gaan we varen, nu de corona situatie de wereld nog altijd in zijn greep houdt?

Vragen als ‘Wat houdt de rol van de RvC bij strategievorming eigenlijk in? Wanneer komt de RvC in beeld bij een strategietraject? En welke instrumenten staan u als commissaris ter beschikking om mee te denken op het gebied van scenarioplanning?’ komen aan bod. De eerste editie van deze masterclass zal plaats vinden op 8 april 2021, en deelname staat gelijk aan 5 PE punten. 

Inhoud masterclass
Voor commissarissen is het wezenlijk om inzicht te hebben in de relatie tussen strategieontwikkeling en de kernopgaven van de corporatie. Bij de woningcorporatie begint strategieontwikkeling namelijk vaak met het concretiseren van de maatschappelijke doelstelling. Welke maatschappelijke functie – of toegevoegde waarde – ziet de corporatie voor zichzelf weggelegd en voor wie heeft dat betekenis? De nieuwe wet- en regelgeving heeft strakkere kaders gesteld. Daarbinnen is er speelruimte die de corporatie kan én moet benutten.

Daarnaast is de omgeving van de corporatie complex en continu in verandering. Scenarioplanning is een manier om meer vat te krijgen op relevante trends en de strategie daar regelmatig aan te toetsen en zo nodig bij stellen. Aan de hand van praktijkervaring van een corporatie die al lang met deze methode werkt, wordt scenarioplanning inzichtelijk gemaakt.

Op de website van de VTW Academie is meer informatie te vinden over deze nieuwe masterclass, en kunt u zich inschrijven.


Terug