Neemt u ook deel aan het commissarissen-benchmarkonderzoek in de zomer van 2020?

Net zoals afgelopen jaren, nodigen wij u uit om deel te nemen aan het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek, Nederlands toonaangevende onderzoek naar toezicht in de private en semi-publieke sector. Met het onderzoek en de vele respondenten die daaraan mee doen (waaronder een kleine honderd VTW-leden), dragen we gezamenlijk al elf jaar bij aan de verdere professionalisering van het commissariaat/toezichthouderschap.

Het onderzoek biedt een brede kijk op de opvattingen van commissarissen, leden rvb’s/ directies, secretarissen van RvC's / RvT's en internal auditors. En niet alleen van een bepaalde sector; het onderzoek richt zich juist op een vergelijking tussen de verschillende sectoren omdat je best wat van elkaar kunt leren.

Deelnemers aan het onderzoek:

Het onderzoeksteam, bestaat uit Aalt Klaassen, Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch (researcher/consultant van Board in Balance) en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit) ziet ernaar uit de resultaten (weer) met u te delen via de onderzoeksrapporten en op besloten bijeenkomsten, met boeiende discussie met u en met gastsprekers.

Opzet onderzoek zomer 2020
Naast een aantal onderwerpen die elk of elke twee jaar aan bod komen zoals toekomstperspectief, informatie­voorziening, samenwerking tussen rvc en rvb en samenwerking binnen de rvc zijn er ook dit jaar weer onderwerpen waar we speciale aandacht aan besteden. Het gaat hierbij om: het vooroverleg van de rvc, effecten van corona/covid-19 op de agenda van de rvc, KPI’s in relatie tot aansturing organisatie, verantwoording en beoordeling directie. Uiteraard wordt het onderzoek uitgevoerd op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respondenten. Uw keuze: persoonlijk interview of online vragenlijst

Deelnemen?
Als u wilt deelnemen met een persoonlijk interview, stuur dan uw contactgege­vens naar Dirk Jaap Klaassen (dirk-jaap.klaassen@boardinbalance.com). Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak voor een persoonlijk interview. 

Als u wilt deelnemen via de online vragenlijst, vul dan uw emailadres in op de volgende pagina: Commissarissen Benchmarkonderzoek 2020. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een link waarmee u het onderzoek kunt starten. 

Tot en met 27 september kunt u deelnemen. Met deelname is rond de 3 kwartier gemoeid. Dat is fors minder dan voorgaande jaren en dat komt omdat wij dit jaar de vragenlijst hebben ingekort. Wij hopen op uw medewerking!

Aalt Klaassen en Dirk-Jaap Klaassen, Oscar Toebosch en Herbert Rijken

De resultaten van afgelopen jaar kunt u vinden op www.gt.nl/commissarissenonderzoek of www.boardinbalance.com


Terug