Minister Ollongren: sluiting heffingsvermindering nieuwbouw

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft op 14 mei 2020 de Tweede Kamer geïnformeerd over het budget voor de heffingsvermindering nieuwbouw dat overschreden is en de voornemens van sluiting per 1 juli 2020.

De heffingsvermindering op de verhuurderheffing voor nieuwbouw is begin dit jaar opengesteld als onderdeel van de aanpak om sneller meer betaalbare woningen te realiseren. Daarvoor was voor de eerste 10 jaar van deze regeling in totaal 1 miljard euro beschikbaar gesteld. Op 4 mei 2020 was dit bedrag al ruim overschreden. Er zijn aanvragen ingediend voor een bedrag van € 1,69 miljard euro voor 75 duizend woningen. Dat minister stelt dat "de regeling voorziet in een behoefte en woningcorporaties zijn serieus van plan te investeren in de nieuwbouw van meer betaalbare huurwoningen" maar ziet toch geen andere mogelijkheid dan de gelegenheid voor nieuwe aanvragen binnenkort te sluiten.

Lees hier de brief van de minister.

Reactie VTW
De VTW is evenals Aedes blij met de regeling en dat er maximaal gebruik van is gemaakt en deelt de zorgen van Aedes over de lange termijn.


Terug