Nieuwe handreiking: Toezicht in de praktijk II met 12 casussen

Een veel gehoorde vraag van commissarissen is wat ze nu precies wel en niet moeten, mogen of kunnen. Een juridische analyse van wetten en eigen regels kan daar vaak een antwoord op geven. Maar interessanter – en wellicht ook belangrijker – is de vraag wat verstandig is en wat wel en niet hoort. In de tweede handreiking 'Toezicht in de praktijk' komen 12 nieuwe casussen aan bod.

Koos Parie en Gerard Erents, twee ervaren commissarisen, adviseurs en oud-bestuurders in de corporatiesector, zetten in deze twaalf casussen dilemma's, obstakels en vraagstukken uiteen: wat is de rol van de auditcommissie? Wat te doen als twee bestuurders er niet uitkomen? Nieuwbouw/sloop of renovatie? Of de waardebepaling van over te nemen vastgoed? De 12 casussen zijn in 2019 maandelijks verschenen op de website van de VTW, maar voor deze publicatie geredigeerd en gebundeld. U vindt deze handreiking hier.

De cases in dit boekje kennen geen ideaaloplossing. Oplossingen worden natuurlijk ook vaak bepaald door de context. Is de bestuurder ervaren of niet, is de corporatie rijk of arm, is de relatie met de huurders goed of slecht. Kortom: wat in de ene situatie een prima oplossing is, kan elders compleet verkeerd uitpakken. Daarom gaat het ook in deze handreiking om denkrichtingen en boodschappen.

Meer informatie
Toezicht in de praktijk II: 12 nieuwe casussen (2020)

Toezicht in de praktijk I: 15 casussen besproken (2019)


Terug