Legimitering corporaties - bijeenkomst voor voorzitters van grotere lidcorporaties 9 juli

Op 9 juli a.s. organiseert de VTW de bijeenkomst 'Legitimering van corporaties. De rol van de RvC in relatie tot bestuurder(s) en belanghouders'. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor de voorzitters van de RvC van de grotere lidcorporaties.

Na de zomer zullen er ook bijeenkomsten worden georganiseerd voor RvC-voorzitters van middelgrote en kleine lidcorporaties.

Op 9 juli a.s. zal onder leiding van Willem van Leeuwen (o.a. voorzitter RvC Vivare) en Wim Kuijken (o.a. voorzitter RvC Stadgenoot) wordt gesproken over de legitimatie van de woningcorporatie. Hierbij wordt zowel naar het conceptuele kader gekeken, als vanuit de optiek van politiek en samenleving.

De VTW nodigt u als voorzitter van een RvC van de grotere lidcorporaties uit met elkaar van gedachten te wisselen over de wijze waarop inhoud gegeven kan worden aan de legitimatie van beleid en de invloed van betrokken belanghebbenden, bezien vanuit de rol en verantwoordelijkheid van de commissaris.

Datum: woensdag 9 juli 2014

Locatie: Grand Hotel Karel V, Utrecht (Geertebolwerk 1)

Programma met globale tijden

09.30 – 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee

10.00 – 10.10 uur Opening door VTW

10.10 – 10.50 uur Willem van Leeuwen (o.a. voorzitter RvC Vivare)

Inleiding over legitimatie vanuit een conceptueel kader. Focus op eigendomsvraag en de consequenties van verschillende visies. Een aantal mogelijke vormen worden besproken.

10.50 - 11.30 uur Wim Kuijken (o.a. voorzitter RvC Stadgenoot)

Inleiding over legitimatie vanuit de optiek van politiek en samenleving waarbij ook wordt ingegaan op de Maatschappijraad van Stadgenoot.

11.30 - 12.30 uur Gesprek en discussie

Gesprek tussen Wim Kuijken, Willem van Leeuwen en de deelnemers over zoektocht van RvC’s naar het geven van inhoud aan legitimatie en de urgentie vanuit politiek en overheid.

12.30 - 13.30 uur Sandwiches

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via het ledennet.


Terug