Denktrainingen najaar 2019 - Tijd en aandacht voor uw denken (40 PE)

Komend najaar wordt er weer een filosofische trainingsreeks georganiseerd voor onder andere commissarissen en toezichthouders. De VTW brengt deze serie trainingen graag onder uw aandacht. De verdiepende en interactieve reeks ‘Filosofische denktrainingen najaar 2019” helpen u een andere houding aan te nemen ten aanzien van de tijdsgeest en de waan van de dag.

U bent toegerust bent met een ruimer denkvermogen, dat u helpt onafhankelijker te oordelen, betere vragen te stellen en te focussen op de dingen die er werkelijk toe doen.

Meer informatie en inschrijven: http://www.overdenkwerk.nl/denktrainingen-najaar-2019/

Lees hier de ervaringen van deelnemers: http://www.overdenkwerk.nl/ervaringen

Programma

Training 1 – Waarheid & twijfel – donderdag 19 & vrijdag 20 september

Eén van de meest prangende thema’s van deze tijd is toch wel waarheid. Hoe weet je nog wat waar is en wat niet? Wanneer is er sprake van fake-news? Hoe kom je tot een goed oordeel? Zijn er eigenlijk wel objectieve feiten of heeft iedereen zijn eigen waarheid?

Training 2 – Pathos & logos – dinsdag 15 & woensdag 16 oktober

Stel je staat voor een belangrijke keuze in je werk of je leven: kun je dan rationeel bepalen wat je zou moeten doen (logos)? Of moet je dat doen op basis van gevoel (pathos)? Is empathie een goede gids voor het leven of is die als gids eigenlijk veel te grillig en partijdig?

Training 3 – Integriteit & rechtvaardigheid – woensdag 6 & donderdag 7 november

Mag je liegen? Wat is eerlijk delen? Mag er ongelijkheid zijn in de samenleving? Hoe bepalen we eigenlijk wat goede of rechtvaardige keuzes zijn? Kijken we dan naar de consequenties van de handeling of gaat het om de goede intentie?

Training 4 – Macht & legitimiteit – woensdag 4 & donderdag 5 december

Wat is het verschil tussen macht en gezag? Is macht en gezag identiek aan elkaar of kan er tevens macht bestaan zonder gezag zoals de Franse denker Jean-Jacques Rousseau meende? En hoe ga je dan om met een dergelijke legitimiteitscrisis?

U kunt optioneel een hotelkamer inclusief ontbijt bijboeken. Meer informatie en inschrijven via: http://www.overdenkwerk.nl/inschrijven-denktrainingen-2019/


Terug