Opleidingsprogramma VTW Academie – najaar 2019

Ook in het najaar van 2019 verzorgt de VTW academie weer diverse opleidingen. We starten in september, met onder meer onderstaande twee opleidingen. Hiervoor zijn nog enkele plekken beschikbaar. Op onze website is uiteraard het volledige aanbod van masterclasses te vinden, en kunt u zich inschrijven.

Masterclass “De financiële wereld van de woningcorporatie”

Heeft u moeite met het begrijpen van financiële basisinstrumenten, zoals de (meerjaren)begroting, investeringsvoorstellen, kasstroommanagement (treasury) en de jaarstukken? En wilt u uw inzicht in o.a. deze financiële instrumenten vergroten? Dan is de eendaagse masterclass “De financiële wereld van de woningcorporatie” misschien iets voor u. Ook wordt in deze masterclass aandacht besteed aan wat specifiek is voor woningcorporaties, zoals de verschillende waarderingssystemen, financieringsmogelijkheden en rendement denken, financieel en maatschappelijk. De eerstvolgende masterclass vindt plaats op 2 oktober a.s.

Masterclass “Effectieve interventies”

Effectief interveniëren is essentieel, niet alleen om grote misstanden te voorkomen, maar ook om eraan bij te dragen dat de corporatie zijn doelstellingen optimaal realiseert. Maar hoe kunt u effectief interveniëren? Welke middelen en handreikingen zijn hiertoe beschikbaar? En wat zijn valkuilen bij interventies? Tijdens de eendaagse masterclass “Effectieve interventies” wordt, door middel van een praktijkgerichte casus, het interventierepertoire doorlopen. U vergroot uw inzicht in interventiemogelijkheden van de RvC om tijdig en adequaat op te treden bij incidenten. De eerstvolgende masterclass vindt plaats op 3 oktober a.s.

Vragen en meer informatie
Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op met de VTW academie via vtw@academievoortoezichthouders.nl of 0570-760006.


Terug