7e editie van Leergang “De aankomende commissaris”

Na zes succesvolle leergangen start de VTW Academie in het najaar van 2019 met de zevende leergang voor aankomende commissarissen bij woningcorporaties. De leergang die één jaar duurt bestaat uit zeven opleidingsdagen en een traineeship bij een Raad van Commissarissen van een corporatie.

Deze leergang is bedoeld voor mensen die sterk overwegen om commissaris te worden. Concreet gaat het om personen tussen 35 en 50 jaar die geen of zeer beperkte toezichtervaring hebben. Bij de samenstelling van de groep van deelnemers aan de leergang wordt gezocht naar een goede mix van mannen en vrouwen, personen met een Nederlandse en cultureel diverse achtergrond en personen met uiteenlopende professionele achtergrond (verschillende disciplines en verschillende werkomgevingen). De leergang wil zo voor potentiele ‘nieuwe’ commissarissen de kans op toegang tot een commissariaat (selectie door de RvC en fit-en-proper test van de Autoriteit wooncorporaties) vergroten en bijdragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC’s en daarmee het versterken van het intern toezicht.

Meer informatie: Leergang de aankomende commissaris 2019-2020

Interesse?
Heeft u zelf interesse of kent u iemand in uw omgeving waarvoor de leergang geschikt zou zijn? Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen via vtw@academievoortoezichthouders.nl of telefoonnummer: 0570-760006.


Terug