Filosofische vierluik voor commissarissen en toezichthouders (20 PE)

Begin van de zomer wordt er weer een filosofische trainingsreeks georganiseerd voor commissarissen en toezichthouders. De VTW brengt deze serie trainingen graag onder uw aandacht.

Van commissarissen en toezichthouders wordt steeds meer gevraagd. Veel toezichthouders ervaren de bijna dagelijkse groei aan regels, druk en verwachtingen als frustrerend. Zijn we niet voortdurend met de verkeerde dingen bezig?
 
Deze nieuwe filosofische vierluik voor toezichthouders en commissarissen helpt u de waan van de dag los te laten. Samen met collega's gaat u zich focussen op de wezenlijke vragen van uw werk en uw leven.

Meer informatie en inschrijven: http://www.overdenkwerk.nl/filosofische-denksessies-voor-commissarissen-en-toezichthouders-2019/

Lees hier de ervaringen van deelnemers: http://www.overdenkwerk.nl/ervaringen

Tijdens vier denksessies gaan we vier prachtige thema's behandelen:

Filosofische denksessie 1 – Waarheid & twijfel - Donderdag 23 mei 2019 van 13:00 tot 20:30 uur

Voor een toezichthouder is betrouwbare kennis van groot belang. Maar wanneer is kennis betrouwbaar? Bestaan er eigenlijk wel objectieve feiten? En weet je als toezichthouder eigenlijk wel wat je niet weet?

Filosofische denksessie 2 – Macht & gezag - Dinsdag 4 juni 2019 van 13:00 tot 20:30 uur

Wat is het verschil tussen macht en gezag? Is macht eigenlijk iets dat vooral beteugeld moet worden of brengt macht juist iets moois voort? En wanneer is er sprake van gelegitimeerde macht?

Filosofische denksessie 3 – Pathos & logos - Donderdag 20 juni 2019 van 13:00 tot 20:30 uur

Stel je staat voor een belangrijke besluit als toezichthouder: Kun je dan rationeel bepalen wat je zou moeten doen (logos)? Of moet je dat doen op basis van gevoel (pathos)? Is empathie een goede gids voor je keuzes of is die eigenlijk veel te grillig en partijdig?

Filosofische denksessie 4  – Rechtvaardigheid - Dinsdag 2 juli 2019 van 13:00 tot 20:30 uur

Wat is eerlijk delen? Hoeveel mag een bestuurder verdienen? Moeten alle kinderen in de maatschappij evenveel kansen hebben? Heb je ook verplichtingen ten aanzien van je gemeenschap of land?

Praktische informatie:
U kunt de vierluik volgen voor een gereduceerd bedrag van 1395 euro (excl. btw). Inschrijven voor losse sessies is ook mogelijk. De kosten voor losse sessies bedragen 449 euro (excl. btw) per sessie. Alle prijzen zijn inclusief trainingsmateriaal en diner met wijn.

Deelname aan de vierluik levert u 20 PE punten (zie PE-aanbod van de VTW) op in het kader van de Permanente Educatie (5 punten per sessie).
De locatie is het prachtige Landgoed ISVW in Leusden: https://www.landgoedisvw.nl

Inschrijven kan online: http://www.overdenkwerk.nl/inschrijven-denksessies-voor-toezichthouders-2019/

 


Terug