Minister beantwoordt Kamervragen over woningcorporatie Mijande

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft Kamervragen van het lid Koerhuis (VVD) beantwoord over woningcorporatie Mijande, naar aanleiding van het ontslag van de bestuurder onder meer wegens het onder de marktwaarde verkopen van panden. In de beantwoording schetst de minister de gevolgde procedure en hoe er door de Raad van Commissarissen en de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) is gehandeld.

‘Het is een heel vervelende kwestie,’ zegt Albert Kerssies, directeur van de VTW, ‘maar wel eentje waar het governance systeem goed heeft gewerkt. Op basis van een intern signaal heeft de RvC direct aan de bel getrokken en de Aw geïnformeerd. De bestuurder is door de RvC ontslagen. De boodschap is duidelijk: dergelijk gedrag wordt niet geaccepteerd. De RvC heeft hier zijn werk gedaan en ingegrepen. Hoewel de aanleiding treurig is, onderstreept het wel dat de governance bij woningcorporaties functioneert zoals het hoort.’

Ook de minister geeft aan dat de bestaande instrumenten in de Woningwet die het intern én extern toezicht tot beschikking staan, zijn toegepast. Lees hier de beantwoording van de minister op de Kamervragen.


Terug